השקעה בביטקוין

השקעה בביטקוין ובהשקעות חלופיות

מאמרים נוספים

פוליסות חיסכון השוואה

מבזק אוקטובר 24

לאחר חודש אוקטובר שהיה חלש קצת בשווקים, הבחירות בארה"ב הביאו לדחיפה משמעותית מאוד עם התוצאות הברורות ולעליות חזקות בשוק. חדי העין הבחינו שהבורסה האמריקאית ציפתה

קרא עוד »
תקציר ינואר

מבזק ספטמבר 24

חודש ספטמבר המשיך את המומנטום החיובי בשווקים וזאת למרות הסטטיסטיקה העונתית ונראה שבינתיים רכבת הכסף לא עוצרת בארה"ב. לאחרונה התפרסמו נתונים כלכליים טובים לכלכלה ,אבל

קרא עוד »
השקעה בקרנות נדלן

מבזק יולי 24

קיץ סוער בשווקים, חודש יולי תעתע בחו"ל במשקיעים ויצר מעין רוטציה זמנית במניות כלומר ראינו ירידות במניות הטכנולוגיה הגדולות שדחפו את השווקים בשנה וחצי האחרונות

קרא עוד »

נכון לחודש נובמבר 2021 אנחנו כבר לא יכולים להתעלם מהנוכחות של מטבעות הקריפטו בכל אתר כלכלי או במגזינים כלכליים. ניתן בהחלט לומר שלאחר יותר מעשר שנים שבהן ההשקעה במטבעות קריפטו הייתה נחלת המשקיעים המתוחכמים והחדשניים. כאלה שהעריכו שלהשקעה בעולם הבלוקצ'יין יש ערך עתידי ועבורם לפתוח ארנק אלקטרוני או להעביר כספים בכדי להשקיע בזירות מסחר אלקטרוניות שבהן ניתן לרכוש מטבעות כאלה, הייתה פעולה פשוטה ולאחרים מורכבת הרי שלאחרונה רכישות השקעות באופן ישיר או עקיף הופשטה גם לציבור הרחב.

למעשה, הרעיון מאחורי הביטקויין קיים כבר עשרות שנים וצמח מתחום הצפנת נתונים שעבר תהליך אבולציוני והגיע לעולם ההשקעות. הבלוק'ציין היא הטכנולוגיה שמהווה את הבסיס למטבעות קריפטו וניתן לסכם אותה כתחום שמאפשר בעצם ביזור או העברת נתונים בין "בלוקים" מוצפנים של נתונים במספר גדול של מחשבים בכדי להגן על מידע מסוים. וזאת במקום שהמידע ירוכז במקום אחד ויהיה חשוף למניפולציה ולוויסות. ומרעיון זה צמח הרעיון של שימוש במטבעות מפוזרים ומאובטחים, מבלי שתהיה שליטה של גוף אחד בוויסות המטבע.

אחת הסיבות שהדרך להפוך את מטבעות הקריפטו להשקעה לגיטימית היא ארוכה ומתמשכת היא שעצם העובדה שיכול להיות מטבע אלקטרוני שלא נשלט על ידי מערכת מפוקחת ומרוכזת, ויכול לגרום לבנקים מרכזיים לאבד מכוחם ויכולתם לווסת את כמות הכסף ולהנהיג מדיניות מוניטרית בהתאם להחלטת הבנקים המרכזיים. איום נוסף הוא החלשת המטבעות המסורתיים המרכזיים בעולם שממילא היום מושפעים ממלחמות סחר ומאבקי כח של מדינות ויתרה מכך ערך הכסף נשחק בעקבות האינפלציה  הגבוהה שכבר פוגעת ושוחקת את ערך המטבעות גם בעקבות הצפת העולם בדולרים שהודפסו כדי לחזק את הכלכלה בעקבות משבר הקורונה, למרות כל הטענות שמדובר בפירמידה פיננסית  ולכך שאין ערך אמיתי למטבע חברות בינלאומיות מסוימות מכירות בו ואף מדינות מכירות בו או מנסות לאמץ לעצמן מטבע קריפטו עצמאי ובלתי תלוי. בכל מקרה הבאז התקשורתי עושה את שלו כי בסוף אין כזה דבר פרסום רע והשימוש במטבע תופס תאוצה.

הסיבות שמשקיעים סוחרים או מחזיקים לאורך זמן בהשקעה ישירה או עקיפה במטבעות קריפטו  מגוונות:

המטבעות המסורתיים מאבדים מערכם, והדפסות של המטבעות מציפות את השווקים.

הריביות המוניטריות נמוכות.

השקעה בסחורות או במטבעות ממילא נתונה נתונה לספקולציה בקרב קרנות גידור שחקני מט"ח והקורלציה לכלכלה הפונדמנטליסטית התרופפה ולכן קשה להעריך כלכלית כדאיות בהשקעה במטבעות או בסחורות.

ההכרה המתגברת אצל חברות ענק בשימוש בביטקויין.

ביטחון פיננסי במטבע שלא נשלט על ידי בנק ונתפס בטוח יותר בעת קריסת מערכות פיננסיות שלא הוכיחו את בגרותן הכלכלית בשנים האחרונות.

ביטחון פיננסי במטבע מבוזר ומאובטח בעזרים חיצוניים כגון כונן קשיח.

אמונה במהפכה טכנולוגית שקרוב לוודאי תשנה את פני המטבעות המסורתיים ואת המערכת המוניטרית.

התפתחות מדורגת בהכרה של המטבע על ידי מדינות וחברות בינלאומיות.

התפתחות אבולוציונית בהשקעה במטבע כגון קרנות נאמנות או תעודת סל שעוקבות אחר החוזים על המטבע.

זו עוד אלטרנטיבה נוספת ליצירת רווחים בעולם של ריביות נמוכות והמרדף אחר סיכון פיננסי.

ולעומת זאת ישנן גם סיבות שבגינן משקיעים נמנעים מהשקעה בעולם הקריפטו:

מורכבות בהשקעה במטבע שדורשת הבנה טכנולוגית וחדשנות פיננסית.

דחיקה של המטבע על ידי מוסדות פיננסים גדולים שלא מכירים במטבע ולא מנגישים את המסחר או את ההשקעה בו לציבור.

הטענה שאין ערך ממשי למטבע, אין פיקוח, אין מסחר רציף ושקוף וחוסר ממשיות למטבע פיזי.

חוות השרתים ש"כורות" מטבעות פוגעות בסביבה.

עדיין רוב החברות לא מכירות במטבע הקריפטו כמטבע מוכר לעסקאות סחר ומכר.

תנודות חריפות במטבע ומסחר לא שקוף.

קריפטו יכול לשמש גופים לא חוקיים לפעילות פלילית וקשה לאתר את העברת הכספים. אם כי בימים אלה הרגולציה  מתחילה להתערב בעולם ההשקעות בקריפטו בניסיון להסדיר ולפקח על המטבע.

איך ניתן להשקיע בעולם הקריפטו?

ישנן לא מעט חברות שמחזיקות המון ביטקויין ומזוהות עם המטבע. כאלו שיש להן פעילות עצמאית,  שקשורות באופן ישיר לכרייה של המטבע או למסחר במטבע, לדוגמא:

Mstr

Riot

Mara

Sq

Coin

דרך נוספת להשקיע במטבע היא לרכוש את המטבע עצמו בזירות מסחר אינטרנטיות, מוסדות השקעות וכספומטים ייעודיים.

רכישה של קרנות נאמנות או תעודות סל שעוקבות אחרי המטבע או אחר החוזים על המטבע לא רק אמריקאיות כמו זו שהונפקה לאחרונה יש תעודה וותיקה בבורסה הקנדית שמאפשרת חשיפה לביטקוין.

יש מספר רב של מטבעות אבל העיקריים והסחירים ביותר הם ביטקוין ואיתריום.

מה שבטוח, גם למי שלא מעז להשקיע בעולם הבלוקציין (כמוני למשל), קשה כבר להתעלם מנוכחותו בעולם הפיננסי. לסיכום סביר להניח שאם הביטקוין ימשיך לטפס יהיה קשה לעולם ההשקעות המסורתי להתעלם ממנו וכל אכיפה רגולטורית שבאופן נקודתי  תגרום למטבע לרדת יכולה דווקא לקדם את ההתפתחות של הקריפטו בעולם ההשקעות.

גיא דובז'ינסקי -מנכ"ל ובעלים
גיא דובז'ינסקי -מנכ"ל ובעלים

בעל תוארBA  בכלכלה מטעם המכללה למנהל ותואר שני (MBA) במנהל עסקים מטעם הקריה האקדמית אונו. ניסיון של שני עשורים בניהול כספים ותכנון פיננסי, פועל מתוך התאמת הכלי הפיננסי ללקוח.